Інноваційні підходи в підготовці фахівців для сфери туризму - Міхо, О. І. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
В статті зазначено підходи до визначення поняття інновацій в професійній підготовці фахівців сфери туризму. Проаналізовано сучасний стан та перспективи підготовки фахівців туристичного супроводу за умови безперервної освіти. Визначено необхідність розробки системи мотивації та підготовки волонтерів для масштабних спортивних та інших заходів.

В статье определены подходы к пониманию инноваций в профессиональной подготовке специалистов для сферы туризма. Проведен анализ современного состояния и перспектив подготовки специалистов туристического сопровождения в системе беспрерывного образования. Определена необходимость разработки системы мотивации волонтеров для массовых спортивных и других мероприятий.

In the article the approaches to the innovation in the training of the specialists in tourism were defined. The current state and prospects of the guides’ training were analyzed in the system of lifelong learning. The article is focused on the need to develop of the motivation and training of the volunteers for the large sport and other events.
Keywords: інновація; інновації в туризмі; фахівці туристичного супроводу; безперервна освіта; волонтерство; инновация; инновации в туризме; специалисты туристического сопровождения; непрерывное образование; волонтерство; innovation; innovation in tourism; guiding; lifelong learning; volunteering