Неологізми в сучасних англійських та Українських ЗМІ - Полягушко Гліб (My University, 2023)
Метою дипломної роботи є виявлення структурно-семантичних особливостей неологізмів у сучасних англомовних медіатекстах, проводячи їх дослідження на матеріалі англомовних та україномовних Інтернет-ЗМІ. Матеріалом дослідження є англомовні медіа тексти Інтернет-ЗМІ видань. Загалом проаналізовано близько 150 неологізмів у різних контекстах. Об’єкт дослідження - неологізми у сучасних англомовних та україномовних медіатекстах. Предмет дослідження - структурно-семантичні особливості неологізмів у сучасних англомовних медіатекстах. У процесі роботи визначено поняття неологізм у сучасній лінгвістиці та окреслено культурологічний аспект виникнення нової лексики. Обґрунтовано структурні, семантичні та функціональні особливості досліджуваної лексики в українській та англійській мовах. Проаналізовано англомовні та україномовні медіатексти, використовуючи матеріали Інтернет-ЗМІ, для наведення прикладів структурно-семантичних особливостей неологізмів. Результати дослідження роблять вагомий внесок у теорію словотворення і загальну лексичну неологію, а також неологію англійської та української мов, інтернет-лінгвістику, теорію масової й недійної комунікації.