RECONSTRUCTION ABILITIES OF ACOUSTIC EMISSION METHOD AT CHANGES OF STRAIN-DEFORMATION STATE OF METASANDSTONES OF THE KRYVYI RIG SUPER-DEEP MINING HOLE - Продайвода, Г.; Онанко, А.; Шабатура, О.; Онанко, Ю. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2011)
Effect of acoustic emission under laser thermal-mechanical strains in sandtones are investigated. Elastic waves pulses are discovered from microfractures that of probably connected with elastic balance in sandstones.

Досліджено ефект акустичної емісії, що виникає під впливом лазерних термомеханічних напруг у пісковиках. Виявлено імпульси пружних хвиль від мікротріщин-емітентів, які зв'язані із існуванням пружної рівноваги в пісковиках.
РЕКОНСТРУКТИВНІ МОЖЛИВОСТІ АКУСТИЧНОЇ ЕМІСІЇ ПРИ ЗМІНАХ НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМАЦІЙНОГО СТАНУ КВАРЦВМІСНИХ ПОРІД КРИВОРІЗЬКОЇ НАДГЛИБОКОЇ СВЕРДЛОВИНИ