Специфіка функціонування етичного в мережевих спільнотах - Лобур Анжеліка Ігорівна (My University, 2022)
При виконанні даного дослідження було уточнено перелік етичних правил і принципів організації мережевого спілкування. У ході виконання роботи було розглянуто соціальну етику як теоретичну основу осмислення і організації мережевої комунікації; вивчено роль етики і етикету у практиках мережевої комунікації;запропоновано шляхи вдосконалення системи етичного в організації мережевої комунікації. Технологія організації мережевого спілкування завжди відбувається в рамках конкретного соціального, економічного та історичного контексту. Етика мережевого спілкування визначає судження про те, що важливо, а що ні, і, яким чином проявляється їх етичний вимір. Технології соціальних мереж відкривають новий тип етичного простору, в якому особисті ідентичності та спільноти, як «реальні», так і віртуальні, створюються, презентуються, обговорюються, керуються та здійснюються. Таким чином, результатом їх застосування є ідентичність, заснована на матеріальній реальності та втіленні людини, але більш явно «рефлексивної». Ще одним важливим феноменом використання соціальних мереж є збереження та спільна пам`ять профілів Facebook після смерті користувача; це не тільки активізує ряд класичних етичних питань про етичні обов`язки шанувати і пам`ятати померлих, але також відновлює питання про те, чи можуть моральні ідентичності зберегтися після того, як втілені ідентичності закінчаться, і чи мають померлі постійні інтереси у своїй соціальній присутності або репутації. Етикет – кодекс поведінки в контексті суспільства. Наслідки зловживання соціальними мережами під час поширення інформації також впливають на кількість користувачів, які входять в легальний домен через неетичне поширення інформації в соціальних мережах. Щоб зменшити проблему використання соціальних медіа, необхідна етична поведінка, щоб запобігти взаємній образі чи звинуваченню інших без видимої причини. Насправді, ці питання призведуть користувачів до суду за необережність у поширенні інформації в Інтернеті. У сучасному світі інформація вважається найціннішим проявом капіталу, адже будь які методи та засоби спілкування все частіше відбуваються саме в інтернеті.
The specifics of the functioning of the ethical in online communities