Strategic Planning as a Necessary Prerequisite to Successful Program Budgeting in Georgia - Oboladze, D. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
This article gives answers to following important questions: What are the main tasks and aims of strategic planning and program budgeting in the context of managing the public finances? Why the introduction of linking between strategic planning and program budgeting, oriented to the result, is important in Georgia? The paper emphasizes the efforts of Georgian authorities to implement performance-based program budgeting. Based on the initial results, authorities decided to establish a link between strategic planning and budgeting, as a condition for implementing performance-based budgeting. It presents steps toward this goal and outlines some remarks on future measures.

Ця стаття дає відповіді на наступні важливі питання: 1) Які основні цілі та завдання стратегічного планування та складання бюджету за програмами в контексті управління державними фінансами? 2) Чому введення ув'язки між стратегічним плануванням і програмним бюджетуванням, орієнтованим на результат, важливо в Грузії? У статті підкреслюються зусилля грузинської влади по реалізації продуктивності на основі програмного бюджетування. На основі первинних результатів влада вирішила встановити зв'язок між стратегічним плануванням і складанням бюджету, в якості умови для реалізації бюджету заснованого на характеристиках. Влада робить кроки для досягнення цієї мети і викладаються деякі зауваження з приводу подальших заходів.
Стратегічне планування як необхідна передумова успішного програмного бюджетування в Грузії
Keywords: public finance; strategic planning; performance budgeting; output; outcome; performance indicators; державні фінанси; стратегічне планування; виконання бюджету; результати; загальні результати; показники ефективності