Exchange Rate Volatility: an Empirical Study for State of Kuwait - Lawler, K.; Sadiq, S. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
As an oil exporting nation Kuwait suffers from the well-known issue called the Resource Curse given the high reliance on oil revenues for economic growth and development. Traditionally research on small open economies such as Kuwait focus on versions of the Solow /Harrod/Domar growth models which are predominantly closed models which focus on exogenous growth issues such as saving ratios and the Solow Residual. For an open economy without core problems on capital accumulation, such as Kuwait, it is interesting to disentangle exchange rate volatility issues from key open economy fundamentals such as GDP growth, trade openness, inward foreign investment and exchange rate issues. The purpose of this study is to empirically examine the impact of gross domestic product, trade openness and foreign direct investment on the exchange rate volatility of Kuwait. We have used several advanced statistical tools to better estimate different kinds of relationships. Results show that all factors are significant in determining exchange rate volatility.

Як країна, що експортує нафту, Кувейт страждає від відомої проблеми, яка має назву "прокляття ресурсів", з огляду на високу залежність від надходжень від нафти для економічного зростання та розвитку. Традиційне дослідження невеликих відкритих економік, таких як Кувейт, зосереджено на версії моделей росту Solow /Harrod/ Domar, які є переважно закритими моделями, зосередженими на питаннях екзогенного зростання, таких як коефіцієнт економії та залишки Солоу. Для відкритої економіки без серйозних проблем накопичення капіталу, таких як Кувейт, цікаво розв'язати проблеми волатильності обмінного курсу з ключових основ відкритої економіки, таких як зростання ВВП, відкритість торгівлі, внутрішні іноземні інвестиції та проблеми обмінного курсу. Метою цього дослідження є емпіричне вивчення впливу валового внутрішнього продукту, відкритості торгівлі та прямих іноземних інвестицій на нестабільність валютного курсу Кувейту. Для кращої оцінки різних видів відносин використано кілька передових статистичних інструментів. Результати показують, що всі чинники є значними при визначенні волатильності обмінного курсу.
Нестабільність обмінного курсу: емпіричне дослідження Держави Кувейт
Keywords: exchange rate; volatility; GDP; trade openness; курс обміну; волатильність; ВВП; відкритість торгівлі