Психологічні особливості взаємозв"язку життєстійкості та копінг-поведінки особистості підлітка - Бондар Максим Віталійович (My University, 2022)
У роботі здійснено теоретико-методологічний аналіз науково-психологічної літератури щодо понять життєстійкості та копінг-поведінки. Визначено середній рівень прояву життєстійкості та провідні копінг-стратегії підлітків. Визначено взаємозв'язок між копінг-поведінкою та життєстійкістю. Визначено відмінності між копінг-поведінкою у досліджуваних з високою та низькою життєстійкістю. Побудувано прогностичну модель, яка дозволить визначити рівень життєстійкості залежно від обраних копінг-стратегій поведінки. Надано методичні рекомендації щодо розвитку життєстійкості особистості підлітка.