Моделювання потоку грунтових вод на території будівництва по вул. О. Гончара 17-23, в м. Києві - Половець Микола (My University, 2023)
Метою роботи є прогнозування локальних змін рівня ґрунтових вод внаслідок будівництва по вул. О. Гончара № 17-23 в м. Києві. Об’єкт дослідження є ґрунтові води на ділянці дослідження. Предметом дослідження є зміни рівня ґрунтових вод на ділянці дослідження внаслідок будівництва «стіни в ґрунті». В процесі виконання роботи проаналізовано фізико-географічні, геологічні, гідрогеологічні, інженерно-геологічні умови майданчика будівництва. Відображено умови геофільтрації для території вишукувань, визначено розрахункові параметри інженерно-геологічних елементів та характеристики об’єкту «стіна в ґрунті», створено вихідну гідродинамічну схему усталеного потоку ґрунтових вод. Розглянуто обернену задачу геофільтрації у програмному забезпечені PMWIN (Processing Modflow for Windows), відкореговано вихідну гідродинамічну схему, створено найбільш реальну математичну модель усталеного потоку ґрунтових вод у природних умовах та на її основі визначено природний рівень ґрунтових вод на майданчику будівництва. Шляхом розв’язання прямої задачі геофільтрації визначено прогнозний рівень на майданчику будівництва з урахуванням впливу «стіни в ґрунті». Побудовано карти різниць природного та прогнозного рівнів ґрунтових вод, здійснено аналіз локальних змін рівня після зведення «стіни в ґрунті».