Ɋloud point extraction of thallium at the presence of aliphatic monocarboxylic acids and amines - Горбачевський, А.; Дорощук, В.; Кущевська, Н. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2008)
The micellar extraction of thallium with carboxylic acids into phases of non-ionic surfactant Triton X-100  and Triton X-114  at cloud point temperature was investigated. The optimum conditions of micellar extraction of metal ion were established. The procedure of atomic-absorption determination of thallium in the natural water after micellar extraction preconcentrating was elaborated.

Вивчено міцелярну екстракцію талію з карбоновими кислотами у фази неіонних ПАР Triton X-100 та Triton X-100 при температурі помутніння. Встановлено оптимальні умови міцелярно-екстракційного вилучення металу. Розроблено методику атомно-абсорбційного визначення талію  в природних водах з попереднім міцелярно-екстракційним концентруванням в присутності капринової кислоти та октиламіну.
Міцелярна екстракція талію у присутності аліфатичних монокарбонових кислот та амінів при температурі помутніння
Keywords: -; -; -