Поняття «діалект» у східнослов’янській діалектологічній традиції та в західноєвропейських мовах - Дель, Ґаудіо Сальваторе (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
Концептуально-термінологічний апарат діалектології не є однозначним у європейських мовах. Це особливо помітно в разі порівняння діалектологічної східнослов’янської, зокрема української, та західноєвропейської термінології.

The dialectological theoretical-descriptive apparatus and the concept of "dialect" itself is not uniform across European linguistics / dialectology. This is particularly evident in the study of Ukrainian, and, more generally, in Russian and Belarusian dialectal tradition and terminology.
The concept of "dialect" in the east slavic dialectological tradition and in western european languages
Keywords: діалектологія; термінологія; діалект; українська мова; східнослов’янські мови; західноєвропейські мови; dialectology; terminology; dialect; Ukrainian; East Slavic languages; West European languages