Відновлювальні процеси у плазмово-рідинних системах з обертовим ковзним розрядом - Матлах Наталія Вікторівна (My University, 2023)
Робота присвячена дослідженню можливості конверсії високомолекулярних сполук, реалізація якої є досить складною традиційними хімічними методами, – зміна валентності елементів Fe++, Ni++, Mo+6 в неорганічних сполуках та органічних (бензотриазол (С6H5N3), ферроцен (C10H10Fe)). Для дослідження було використано різні плазмово-рідинні системи: система з обертовим ковзним розрядом, який занурений у рідину та система з вторинним розрядом, що підтримується обертовим ковзним розрядом над рідиною. Ключові слова : плазма, спектроскопія, розчин, плазмово-рідинна система, розряд, відновник, конверсія, енергетичні рівні.