Метод виявлення прихованої інформації на основі технології OSINT - Шишканов Артур Геннадійович (My University, 2023)
Дипломна робота спрямована на демонстрацію та оцінку трьох інструментів OSINT, проливаючи світло на їх придатність для цієї мети. Мета полягає в тому, щоб забезпечити всебічне розуміння можливостей і обмежень сучасних OSINT-рішень, вважаючи це значним внеском у цю сферу. Ця робота представила та продемонструвала три доступні рішення OSINT і певною мірою показала природу та відмінні атрибути доступних рішень. Спектр OSINT-рішень видається досить широким, і немає стандартизованих підходів до створення таких програм. Представлені OSINT-додатки точно знайшли інформацію з предмета пошуку. Процеси, що виконували пошук, також були автоматизовані. Однак жоден із інструментів не надавав доступу чи видимості для зміни будь-якої логіки пошуку всередині інструментів (Recon-ng може бути винятком), отже оптимізація пошуку відповідно до смаків користувача була неможливою. Два інструменти OSINT, використані в цій роботі, були охарактеризовані як напівпасивні або активні, отже, можна стверджувати, що вони взагалі не сумісні з OSINT-рішеннями. Можна припустити, що досить багато OSINT-рішень, доступних на ринку, знаходяться в цій сірій зоні – в чому саме полягає «відкритість» даних, які вони збирають. Візуалізація отриманих результатів має бути місцем, на яке слід звернути увагу при розробці OSINT-рішень у майбутньому. Ключові слова : OSINT-застосунки, спектр OSINT-рішень, Open Source Intelligence, доступні рішення.