Rural areas of Crimea: an important object of human geography research - Бєсєдіна, Катерина (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
Розкрито суть суспільно-географічних досліджень сільської місцевості АРК. Проаналізовано пріоритетні напрями вивчення даної проблеми в теоретико-методологічному та ресурсно-функціональному вимірах. Розглянуто особливості господарської діяльності, соціальних та демографічних процесів сільських територій, окреслено стратегічні напрями подальшого вивчення сільських територій АРК.

The essence of human geography research of rural ARC has been disclosed. Priority trends of this problem study were analyzed in theoretical-methodological and resource-functional areas. We have considered features of economic activity, social and demographic processes of rural areas of Crimea, and defined strategic directions of further study.
Сільська місцевість АР Крим – важливий об’єкт суспільно-географічних досліджень
Keywords: сільська місцевість; АРК; господарська діяльність; рекреаційний потенціал; rural areas; Crimea; economic activity; recreational potential