Еколого-геоморфологічний аналіз території Фастівського району Київської області - Пустовіт, Л. Ю. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
У даній статті розглядається еклого-геоморфологічний стан Фастівського району, докладно описується аналіз та надається бальна оцінку території за 7 показниками. Обрані показники: горизонтальне розчленування, вертикальне розчленування, крутизна схилів, ґрунтоутворювальні відклади, ґрунти, розораність території, лісистість території. До розгляду запропоновані картосхеми еколого-егоморфологічного стану досліджуваної території за запропонованими чинниками. На основі досліджень наводиться бальна інтегральна оцінка еколого-геоморфологічного стану досліджуваної території за селищними радами. Виявлені селищні ради з найкращим та найгіршим геоекологічним станом. Сформовано оцінку еколого-геоморфологічного стану досліджуваного регіону з урахуванням впливу на нього конкретних чинників.

This article examines the ecological and geomorphological state of the Fastivskyy region, describes in detail the analysis and provides a score evaluation of the territory depending on 7 indicators. Selected indicators: horizontal dismemberment, vertical dismemberment, slope steepness, soil formation deposits, soils, plowing area, forested area. There are several cartographic schemes proposed for consideration, which describe ecological and geomorphological state of the investigated territory according to the proposed factors. On the basis of the research, the integral evaluation of the ecological and geomorphological state of the investigated territory according to the village districts has been given. Village districts with the best and worst geo-ecological state have been identified. An assessment of the ecological and geomorphological state of the investigated region was made taking into account the influence of specific factors.
Ecological-geomorphological analysis of the territory of the Fastiv district in the Kyiv region
Keywords: еколого-геоморфологічний аналіз; Фастівський район; інтегральна оцінка; ecological and geomorphological analysis; the Fastiv region; integral assessment