Піар статегія у зміцненнні конкурентних позицій необанків на ринку України - Загребельна Єлизавета Віталіївна (My University, 2022)
У ході роботи було проведено дослідження макрофакторів, яке показало, що Україна та Польща є привабливими для розвитку діяльності компанії банківської сфери. Однак, через воєнний стан в Україні вітчизнаним компаніям варто робити акцент на розвиток саме в Україні. Забезпечувати населення робочими місцями, зберігати заробітні плати та ін. Польщу можна розглядати, як потенційного партнера компанії, чи інвестора. Конкурентний аналіз компаній необанків на ринку банківської сфери показав, що конкурентними перевагами Izibank є – орієнтовність на молоду аудиторію та довіра клієнтів до цього банку, так як він має банківську ліцензію від ТАСКОМБАНК, що вже є не маловажливою базою для становлення на ринку. Також компанія вже присутня у багатьох соціальних мережах, застосовує деякі засоби для підтримки PR-активності, але проведений раніше конкурентний аналіз свідчить про те, що вони не є такими ефективними. Крім того, дослідження цільової аудиторії необанку Izibank показало, що свої піар зусилля компанія повинна зосередити на міленіалах – молодшому поколінню, яке прагне до диджиталізації, схильні до нового, авантюрні та сміливі. Вони прагнуть до використання нових технологій, їх приваблює все нове та інноваційне, хочуть слідкувати за тенденціями та ділитися новинками з друзями. Для них дуже важливо бути онлайн, вирішувати справи за допомогою смартфону.