Historical development of the institute of collective labor disputes the twentieth century - Melnychuk, Victoria (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The article deals with the historical way of development of the Institute of collective labor disputes (conflicts) in Ukraine since the beginning of the twentieth century. The stages of the formation and development of the concept of collective labor disputes and conflicts are systematized.

У статті розглянуто історичний шлях розвитку інституту колективних трудових спорів (конфліктів) в Україні з початку ХХ століття. Систематизовано етапи становлення та розвитку поняття «колективні трудові спори та конфлікти».
ІСТОРИЧНИЙ РОЗВИТОК ІНСТИТУТУ КОЛЕКТИВНИХ ТРУДОВИХ СПОРІВ ХХ СТОЛІТТЯ
Keywords: collective labor disputes (conflicts); workers' movements; strike; колективні трудові спори (конфлікти); робітничі рухи; страйк