Вплив стресу на розлади харчової поведінки від час війни - Авер’янова Тетяна Володимирівна (My University, 2023)
У роботі був здійснений теоретичний аналіз впливу стресу в результаті війни на харчову поведінку особистості. «Під харчовою поведінкою розуміється ціннісне відношення до їжі і її прийому, стереотип харчування у буденних умовах і в ситуації стресу, поведінка, орієнтована на образ власного тіла, і діяльність по формуванню цього образу». Розлади харчової поведінки (РХП) / харчові розлади / розлади, що пов‘язані зі споживанням їжі - це ряд психічних розладів, які пов‘язані з харчуванням. Серед них виокремлюють: нервова анорексія, нервова булімія, психогенне переїдання, спотворення смакових якостей, вибіркове обмеження у певних групах продуктів. Розроблено рекомендації щодо профілактики та вчасного запобігання стрімкого розвитку розладів харчової поведінки у людей, які знаходяться в умовах війни.