Соціально-правові проблеми дискримінації громадян похилого віку як вразливої версти населення - Сіньова, Людмила Миколаївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
В статті досліджуються проблеми соціально-правового становища громадян похилого віку як вразливої версти населення в Україні, аналізується протиправне явище дискримінації за ознакою віку (ейджизм), розглядаються окремі аспекти практичної реалізації соціального захисту вказаної категорії громадян.

The article investigates the problems of social and legal status of elderly citizens in Ukraine, analyzes the phenomenon of illegal discrimination based on age (ageism), examines some aspects of practical implementation of social security of mentioned categories of people.
Legal and Social Discrimination Against the Elderly as a Vulnerable Population Mile
Keywords: громадяни похилого віку; дискримінація; ейджизм; бідність; соціальна справедливість; elderly citizens; discrimination; ageism; social justice; poverty