Гастробрендинг та його роль у розвитку українсько-італійських туристичних зв’язків - Бондар Олеся Володимирівна (My University, 2021)
Мета й завдання даної роботи полягає в дослідженні ролі та значення стимулювання гастрономічного туризму в структурі розвитку регіональних туристичних ринків України та Італії. У ході виконання роботи досліджено особливості гастробрендів та гастробрендингу; розкрито основні теоретичні аспекти гастробрендів в розвитку гастротуризму; визначено методичні засади дослідження гастробрендингу та його ролі у розвитку українсько-італійських туристичних зв’язків; проаналізовано гастробренди в Італії та їхні регіональні особливості; досліджено гастротуризм в Італії та Україні; визначено основні гастробренди в Україні та їхні регіональні особливості. Глобальна трансформація туризму вплинула на Україну, але потреба у захисті національних інтересів світового туристичного ринку робить ідеальним "рухатися" відповідно до глобальних структурних змін, дотримуючись та захищаючи слід. Світовий розвиток. Це одна з найважливіших вимог "безпеки"в умовах глобалізації, яка визначає пріоритет розвитку туристичної галузі в Україні з точки зору національної ідентичності. SWOT-аналіз проблеми гастрономічного розвитку туризму показав, що більшість проблем пов'язані з економічним становищем країни: недостатнє фінансування, застаріле обладнання, відсутність автомагістралей, повітряного та залізничного сполучення. Як тільки економічне становище країни покращиться, ці фактори мають бути усунені.