Значення курсу «Основи краєзнавства» для підготовки фахівців з рекреаційної географії й туризму - Олішевська, Ю. А. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Визначено значення краєзнавчих досліджень для підготовки фахівців з рекреаційної географії й туризму. Запропоновано ключові напрями туристсько-рекреаційного дослідження окремих регіонів України в межах навчальної дисципліни «Основи краєзнавства».

Определено значение краеведческих исследований при подготовке специалистов с рекреационной географии и туризма. Предложено ключевые направления туристско рекреационного исследования отдельных регионов Украины в пределах учебной дисциплины «Основи краеведения».

Designed a basic directions study of recreational regions of Ukraine in the educational course on professions «Tourism and recreation».
The definition of regional studies for training specialist of recreational geography
Keywords: краєзнавство; рекреаційна географія; туристсько-рекреаційна діяльність; туризм; краеведение; рекреационная география; туристическо-краеведческая деятельность; local lore; recreational geography; tourist-regional activity