The Oral History as a Source for the Soviet Theoretical Archaeology Studying - Палієнко С. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
The article deals with using the oral history method in studies of Soviet theoretical archaeology of the 1970s – beginning of the 1990s. There are exemplified and analyzed concrete results of this method applying in practice in researches of history of scientific institutions departments that studied specified problems in Kiev and Leningrad / St-Petersburg.

У статті йдеться про використання методу усної історії у досліджені радянської теоретичної археології 1970-х – початку 1990-х років. Наводяться та аналізуються конкретні результати застосування методу на практиці щодо вивчення історії підрозділів, які займалися зазначеною проблематикою, у наукових установах Києва та Ленінграду / Санкт-Петербургу. Окреслюються напрямки для подальшої роботи.
Усна історія як джерело до вивчення радянської теоретичної археології