Проєктування та програма розвитку геотуристичного маршруту «Межиріччя річок Гнилий Ташлик і Тясмин » (Смілянський район Черкаська область) - Шпирка, Вікторія (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Метою дослідження є просування вітчизняного геотуризму, а саме в Смілянському районі Черкаської області, завдяки створенню нового геотуристичного маршруту. Предметом моєї роботи є аспекти вибору об’єктів геомаршруту та теоретичні аспекти просування геотуризму в Смілянському районі Черкаської області та стратегія його розвитку та вдосконалення. Обʼєктом дослідження є ринок геотуризму як один із нових альтернативних видів туризму. Актуальність дослідження. Геотуризм довгий час вважався невеликою частиною туристичної індустрії, що характеризується низьким рівнем витрат. Однак у воєнний час ця тенденція змінюється. Сьогодні саме вітчизняний туризм є зростаючим сегментом туристичної індустрії України. Геотуризм може стати основою для вітчизняного туризму в ці дні.
Keywords: геотуризм; Смілянський район; туристична індустрія