Судоустрій України - Гринюк, Володимир Олексійович; Задоєнко, Олексій Володимирович; Захарова, Олена Семенівна; Кіреєва, Наталія Олександрівна; Костюченко, Олена Юріївна; Крижанівський, Віктор В'ячеславович; Куйбіда, Роман Олексійович; Кучинська, Оксана Петрівна; Малюга, Віктор Іванович; Молдован, Валеріан Васильович; Плахотнік, Олег Віталійович; Микола Погорецький; et al. (Видавництво «Юрінком Інтер», 2015)
Цей підручник є навчальним виданням з курсу «Судоустрій України», в якому розглядаються: поняття, предмет, система, правові джерела та основні категорії навчальної дисципліни «Судоустрій України»; принципи організації і діяльності судів; система судів України та статус суддів, народних засідателів та присяжних; статус, завдання і повноваження Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції; поняття і завдання суддівського самоврядування; особливості забезпечення діяльності судів; види, мережа, склад і повноваження місцевих судів, апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів, Верховного Суду України та Конституційного Суду України. Підручник розрахований на студентів і викладачів юридичних факультетів вищих навчальних закладів, працівників правоохоронних органів, прокуратури та суду, кандидатів на посаду судді, адвокатів, інших фахівців у галузі права.
Keywords: суд; діяльність судів; судоустрій