Концептуальні засади сучасної геополітики - Артюшенко Владислав Вікторович (My University, 2023)
В ході дослідження були розглянуті системи міжнародного права, в якості проявів нормативів суспільства. Так, ці системи є механізмами, що сприяють перетворенню абстрактних норм у конкретні дії, оскільки сама по собі нормативність не здатна дати чітку вказівку в певній ситуації, нормативність лише спонукає до цього субʼєкта міжнародного права, а закони та інституції — сприяють якнайчіткішому їх вираженні владою. Наукова новизна полягає в тому, що концептуальні засади нормативності були проаналізовані в контексті геополітики, геополітичні нормативи були розглянуті як проблема в сучасному політично-філософському дискурсі міжнародного права та міжнародних відносин.
Conceptual foundations of contemporary geopolitics