Автоматичний сентимент-аналіз українськомовних текстів соцмережі Twitter - Хозіна Валерія (My University, 2023)
Мета дослідження: створення автоматичної системи визначення сентименту тексту, запропонованого користувачем. Об’єктом дослідження є наповнення соціальної мережі Twitter, її базові основні одиниці – текстові твіти. Предметом дослідження є автоматичне визначення текстів соцмережі Twitter. В процесі виконання дослідження визначено проблеми та завдання процесу автоматичного сентимент аналізу; досліджено методи та алгоритми автоматичного сентимент аналізу, зокрема текстів з Інтернету та соціальних мереж; створено базу даних текстів із соціальної мережі Twitter; побудовано алгоритм створення системи машинного навчання на основі дослідженої літератури; розроблено програмне забезпечення системи автоматичного сентимент аналізу.