Особливості інтерпретації жіночих образів у новелістиці Галини Тарасюк (на прикладі новел "Острів зимового мовчання", "Янгол з України") - Куца, О. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2008)
Розкривається питання інтерпретації жіночих образів та гендерна феміністична проблематика у сучасній українській прозі, а саме у творчості письменниці-сучасниці Галини Тарасюк.

The article is devoted to interpretation of women's images and feministic problems in contemporary Ukrainian prose, namely in works of modern writer Halyna Tarasyuk.
Interpretation of Women's Images in the Novels by Halyna Tarasyuk (Novels "Island of Winter Silence", "Angel from Ukraine")