Формування фінансової звітності на основі таксономії МСФЗ - Чубук Дарина Олександрівна (My University, 2023)
У першому розділі досліджено сутність та значення міжнародних стандартів фінансової звітності, визначено відмінності концептуальної основи фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності та національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, здійснено аналіз сучасного стан та перспектив впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності в Україні. У другому розділі визначено поняття та основи Таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності, встановлено вимоги щодо складання та подання фінансової звітності на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ. У третьому розділі надано характеристику суб’єктів господарювання, що подають фінансову звітність у форматі IXBRL, визначено порядок формування фінансової звітності у форматі ІXBRL за допомогою єдиної Системи фінансової звітності, здійснено аналіз переваг та недоліків подання фінансової звітності у форматі ІXBRL.