Особливості інвентаризації земель запасу об'єднаної територіальної громади - Руденко Владислав Федорович (My University, 2024)
Метою дипломної роботи є аналіз інвентаризаційних процесів земель об'єднаних територіальних громад, визначення їх особливостей та недоліків, а також розробка рекомендацій для підвищення ефективності цього процесу. Об'єктом дослідження є землі територій об'єднаної територіальної громади. Предметом дослідження є процес інвентаризації земель об'єднаної територіальної громади. Актуальність кваліфікаційної роботи визначається необхідністю удосконалення інструментів управління та ефективного використання земельних ресурсів в умовах об'єднаних територіальних громад. Інвентаризація земель є важливим етапом у формуванні та реалізації земельної політики, адже точні дані про земельні площі та їх призначення є основою для прийняття ефективних управлінських рішень на місцевому рівні. Сучасна економічна та соціальна ситуація в Україні вимагає ефективного управління земельними ресурсами для стабільного розвитку територій. Земельні питання стають ключовими в контексті реформування та децентралізації влади, зокрема в системі об'єднаних територіальних громад. Інвентаризація земель, яка є складовою частиною земельного кадастру, вирішує завдання точного обліку та ефективного використання земельних ресурсів. Отже, тема "Особливості інвентаризації земель запасу об'єднаної територіальної громади" має велике значення для розвитку громад та вимагає наукового дослідження.
Keywords: інвентаризація земель; землеустрій; інвентаризація; Калуський район