Kinetics of СО oxidation on Cu-Co-Fe oxide catalysts supported on carbon nanotubes - Іщенко, О.; Гайдай, С.; Захарова, Т.; Бєда, О.; Карташова, Т. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013)
Kinetics of CO oxidation on Cu-Co-Fe oxide catalysts supported on carbon nanotubes is investigated and it is shown, that the kinetic experimental data are submitted to the Eley-Readil mechanism in good agreement with bulk Cu-Co-Fe oxide catalysts. The data of activation energy for CO oxidation was determined for this catalyst.

Вивчено кінетику окиснення СО на оксидній Cu-Co-Fe системі, що нанесена на вуглецеві нанотрубки, і показано, що експериментальні дані узгоджуються з кінетичною схемою Ілі-Ріділа у повній відповідності із результатами досліджень масивних оксидних Cu-Co-Fe каталізаторів. Запропонований механізм обґрунтовано відповідним кінетичним рівнянням, на підставі якого розраховано ефективні константи швидкості реакції (kеф) та визначено активаційні параметри (Еак) процесу окиснення СО на даних каталізаторах.
Кінетичні закономірності окиснення СО на нанесеній на вуглецеві нанотрубки оксидній Cu-Co-Fe системі
Keywords: catalyst; carbon monoxide; kinetics; carbon nanotubes; oxide Cu-Co-Fe system; каталізатор; монооксид вуглецю; кінетика; вуглецеві нанотрубки; оксидна Cu-Co-Fe система; -