GUARANTEES OF CRIMINAL LIABILITY OF THE EMPLOYER FOR VIOLATIONS OF LABOR LAW - Zubrytsʹka, M. V. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2021)
In the article the types of guarantees of the employer's criminal liability for violations of labor legislation are analyzed. The author's list of the specified guarantees has been formulated. The specificity and essence of each of them is characterized and substantiated. Scientific positions on this topic are presented. Their features in the context of the subject were studied. Legislative provisions regarding guarantees of criminal liability of the employer for violations of labor legislation are detailed.

У статті проаналізовано види гарантій кримінальної відповідальності роботодавця за порушення трудового законодавства. Сформульовано авторський перелік зазначених гарантій. Охарактеризовано та обгрунтовано специфіку та сутність кожної із них. Наведено наукові позиції по даній тематиці. Досліджено їх особливості в контексті тематики. Деталізовано законодавчі положення щодо гарантій кримінальної відповідальності роботодавця за порушення трудового законодавства.
ГАРАНТІЇ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ РОБОТОДАВЦЯ ЗА ПОРУШЕННЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА
Keywords: guarantee; criminal responsibility; employer; labor law; work; employee.; гарантія; кримінальна відповідальність; роботодавець; трудове законодавство; праця; працівник.